`home-filladd-homescreenstaremail1whatsappsearchmenuarrowcrossDutch flagBritish flagGerman flag

Wat is Scrabble

Scrabble is een gezelschapsspel dat je met 2 tot 4 personen kunt spelen. Iedere speler krijgt 7 letterblokjes en moet daarmee woorden neerleggen op het bord. Elke letter levert een bepaald aantal punten op, en op het speelbord zijn er ook vlakken waarmee extra punten kunnen worden gehaald. Het spel stopt wanneer alle letters op zijn, of niemand meer een woord kan maken. Het doel van het spel is om met de gelegde woorden zoveel mogelijk punten te halen.

De Nederlandse versie van het bordspel telt in totaal 100 letters en 2 blanco blokjes. Blanco's kunnen worden ingezet voor elke letter. Het aantal letters en de waarde per letter verschilt per taal. Het spel Scrabble bestaat in 29 talen. Scrabble kan tegenwoordig ook online gespeeld worden, via een Scrabble of Wordfeud app.

In Nederland en België zijn er ook verschillende Scrabble verenigingen die regelmatig bij elkaar komen voor Scrabble wedstrijden. Het spel is dan ook een echte denksport. Bij deze wedstrijden wordt de officiële Scrabble woordenlijst aangehouden, gebaseerd op het Van Dale woordenboek.

Bekijk ook