home-filladd-homescreenstaremail1whatsappsearchmenuarrowcrossDutch flagBritish flagGerman flag

Scrabble Hulp is de beste in het vinden van Scrabble woorden

Scrabble Hulp vindt de beste Scrabble woorden die je kunt spelen op het bord. Vul je letters in, en geef aan welke letters of woord je wilt gebruiken om aan te leggen.
Klik op een letter om de positie vast te zetten
- advertentie -
Scrabble Hulp vindt de beste Scrabble woorden die je kunt spelen op het bord. Vul je letters in, en geef aan welke letters of woord je wilt gebruiken om aan te leggen.

Uitgebreide Scrabble Helper opties uitgelegd

Met uitgebreide Scrabble hulp kun je heel gericht zoeken naar de beste woorden. Het vinden van het hoogste woord is geen probleem, maar een plek op het Scrabble bord vinden is dat misschien wel. Het beste woord is wat je de meeste punten oplevert op het bord. Hierbij zijn de letter verdubbelaars, en 3x woordwaarde vakjes natuurlijk ultiem.

Bevat een woord of letter

Mikken op de 3x woordwaarde is waar elke Scrabbelaar met bezig is. Volgens de regels van Scrabble moet je altijd gebruik maken van een bestaande letter, of woord, om deze vakjes te bereiken. Je kunt dit aangeven in het veld Bevat woord of letter. Samen met de letters van je plankje, worden nu alleen woorden gezocht met dat woord of letter. Je kunt ook gebruik maken van onze vaste woordenlijsten met populaire letters, en letter combinaties. Zoals woorden met een X, of woorden met QUA. Deze lijsten houden geen rekening met je Scrabble letters op je plankje, maar kunnen je mogelijk wel inspireren tot het vinden van een woord.

Specifieke letter positie

Stel dat je een hoge letter hebt, en je hebt de optie om die op een 3x letterwaarde te leggen. Een mooie kans voor bonus punten. Om hier gericht naar te zoeken kun je aangeven dat een letter op een vaste plek moet komen.

Voorbeeld

Stel je een hebt een hoge letter X. Er ligt een woord op het bord waar de T van uitsteekt. Je wilt nu woorden vinden met een X en een T. Je vult je letters op je plankje in. Bij Bevat woord of letter vul je de X en de T in, gescheiden door een streepje, als X-T. (Voor het invoeren van een streepje kun je ook weer de spatiebalk gebruiken). Je krijgt nu alleen woorden waar ook de X en de T in voorkomen. Het maakt niet uit dat X twee keer ingevoerd is. Scrabble Helper houdt rekening met het aantal letters dat in Scrabble mogelijk is.

Stel dat op het bord een aantal woorden liggen waarbij een gat is ontstaan om woord te maken, waarbij de positie dus belangrijk is. Je vult je letters in, en de letters die op het bord liggen. Let wel dat hier de volgorde van invoer uitmaakt. Zodra je de letters hebt ingevoerd kun je op een letter drukken om de positie vast te zetten. De woorden die nu getoond worden passen precies op die plek. Het kan natuurlijk dat er geen woorden mogelijk zijn. Dan weet je dat en kun je naar een ander plekje zoeken.

Bekijk ook